Missdåd

Missdåd

Sommaren 1992 är Sara Kvist nybakad journalist, och har fått jobb på lokaltidningen i en liten österbottnisk stad. I staden finns också pojkvännen Robert.

Första arbetsdagen är midsommarafton och uppdraget är att tillsammans med tidningens fotograf Oskar rapportera från traktens dansbanor. Men planerna ändras när några ungdomar hittar ett lik i skogen.

Sara dras allt djupare in i historierna kring dödsfallet. Hon intervjuar den dödas make och flera andra personer. Under ytan härjar trassliga relationer och starka konflikter.

 

Missdåd finns på finska med titeln Kuolonkielot.

Missdåd finns på Adlibris.

Missdåd finns även som pocket.

Missdåd finns som ljudbok hos storytel.se, inläsare Kerstin Andersson.

Recensioner:

”Är det en bra bok? Det är en fråga man ibland kan få som recensent när en ny bok utkommit. Svaret på frågan kan sällan bemötas med ett entydigt ja eller nej. Annorlunda förhåller det sig med Karin Erlandssons bok Missdåd. Frågan är lätt att besvara. Ja. Det är en bra bok.”

Camilla Lindberg, Västra Nyland

”Det sköna med Erlandson är att hon är så brutalt osentimental i sitt sätt att berätta, i sin språkliga gestaltning. Hon kan skildra sex, våld och förtvivlan med nästan minimalistisk karghet – åskådligt men utan att förklara för mycket .”

Pia Ingström, HBL

”Missdåd är den bästa bok jag läst som är skriven av en finlandssvensk författare och jag vill absolut läsa de följande böckerna i trilogin. Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa denna bok.”

Bloggen Bokpool

 

”Det här är en bok att sträckläsa.”

Camilla Lindberg, Västra Nyland

 

”Karin Erlandsson har återigen skrivit en mycket fin, fängslande och angelägen roman. Läs den!”

Petra Johansson Pirholt, Nya Åland

 

”Det är gestaltningen som är viktig och bräcker åtskilligt i genren.”

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Annons